maandag 19 november 2012

Nathalie Meskens, Lieven Scheire en Pascale Platel brengen Een Laatste Groet aan Rik Torfs


Nathalie Meskens, Lieven Scheire en Pascale Platel brengen Een Laatste Groet aan Rik Torfs


In de zevende aflevering van 'Een Laatste Groet' neemt Bart Peeters afscheid van politicus, kerkjurist en mediafiguur Rik Torfs.


Voor het eerst zijn er meer vrouwen dan mannen onder 'de beste vrienden'. Voor hen valt het afscheid nemen zodanig zwaar dat ze op het einde Rik gewoon in zijn kist vergezellen. De drie beste vrienden van Rik Torfs zijn Nathalie Meskens, Lieven Scheire en Pascale Platel.


Voor Nathalie Meskens, is het haar eerste deelname. Het wordt meteen een innige deelneming. Niemand minder dan Paul Michiels zorgt voor een verrassend gastoptreden.

Rik Torfs was hoogleraar, kerkjurist, politicus en mediafiguur. Hij werd bekend door programma’s als 'De Laatste Show', 'Nooitgedacht', en als jurylid in 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2005 deed hij mee aan de rectorverkiezingen van de K.U.Leuven, die hij nipt verloor van Marc Vervenne. In 2010 werd hij tot senator verkozen voor CD&V. Rik Torfs werd 55.

De betreurde aflijvige
Tussen de senaat, de faculteit en de tv-studio’s door vond Rik Torfs ook nog de tijd om vredig in te slapen. Hij deed dat niet zonder zijn laatste woorden vast te leggen op video. Rik vertelt in zijn videotestament onder meer dat hij altijd 'zwaar onderschat geweest is op emotioneel vlak'.

Hij vraagt zich ook af hoe het leven na de dood er zou uitzien. Reïncarnatie is alvast geen optie, want terugkeren als pakwek Louis Tobback ziet hij echt niet zitten.

In de rubriek Er is één iemand krijgen we een verassende getuigenis van zanger Paul Michiels, wereldbekend van Soulsister. Paul was Riks buurjongen in Heist-op-den-Berg. Paul was acht jaar ouder dan Rik, maar wist toen al dat Rik voorbestemd was voor grote daden.

Over het muurtje in zijn tuin keek Paul gefascineerd naar Rik die urenlang rondjes reed met de fiets. Zijn impressie van de jonge Rik balt hij samen in het aangrijpende blues-nummer 'Rikske met zijn strikske.'

De rouwende beste vrienden
Nathalie Meskens maakt haar debuut in 'Een Laatste Groet'. Haar relatie met Rik Torfs blijkt niet alleen intellectueel en spiritueel te zijn geweest, maar strekte zich ook uit over andere domeinen.

Ook Lieven Scheire haalt net als Nathalie Meskens herinneringen op aan de betreurde overledene. Of hoe een prachtige zonsondergang, een overvliegende reiger en enige ontlasting kunnen leiden tot een godsbewijs.

Pascale Platel weet dan weer dat Rik een opmerkelijke gave had: een bijzonder scherpe reukzin, waarmee hij bijvoorbeeld kloosterzusters kon detecteren vanop kilometers afstand. Hij kon zelfs bepalen tot welke orde ze behoorden.


Bekende Vlaamse vrouwen Nathalie Meskens en Pascale Platel begraven Rik Torfs

Voor het eerst in het ludieke Canvasprogramma Een laatste groet zijn er dus meer vrouwen dan mannen onder de 'beste vrienden' die afscheid nemen van hun geliefde. En daar heeft kerkjurist en CD&V-senator Rik Torfs voor gezorgd.

Hij wordt ten grave gedragen en wordt daarbij begeleid door Nathalie Meskens en Pascale Platel.

Nathalie Meskens maakt meteen haar debuut in Een laatste groet. Er zijn ook mannen. Lieven Scheire en Paul Michiels brengen ook hun hulde. Michiels was de buurjongen van Torfs en herinnert hem vooral van de rondjes die kleine Rik maakte op zijn fiets. Hij brengt dan ook het nummer Rikse met zijn strikske. Ter info: Torfs gelooft niet in reïncarnatie want 'hij wil niet terugkeren als pakweg Louis Tobback.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten