vrijdag 30 november 2012

Burgemeester staat kantoor af aan Nathalie Meskens voor Danni Lowinski


Burgemeester staat kantoor af aan Nathalie Meskens voor fictie serie Danni Lowinski, VTM neemt nieuwe reeks op in Genk.

Kürt Rogiers, Nathalie Meskens en burgemeester Wim Dries schitteren in de nieuwe reeks 'Danni Lowinski'.

Vlaamse acteurs Kürt Rogiers en Nathalie Meskens hebben tijdelijk het kantoor van burgemeester Wim Dries ingenomen voor de opnames van de VTM-reeks Danni Lowinski. Ook de burgervader zelf kreeg een rolletje in de nieuwe serie.

Burgemeester Wim Dries (CD&V) moet tijdelijk een ander onderkomen vinden, want zijn kantoor op de derde verdieping van het stadhuis wordt drie dagen lang ingepalmd voor de opnames van de gloednieuwe VTM-reeks 'Danni Lowinski'.

De serie draait rond een kapster die een nieuw leven begint als advocate in Genk. In haar eigen advocatenkantoor in de Shopping 2 levert het personage van Nathalie Meskens (29) juridische bijstand aan amper 1euro per minuut. Haar tegenspeler Kürt Rogiers zal de rol vertolken van de ambitieuze Oliver Smets. Het kantoor van burgemeester Dries zal drie draaidagen lang dienst doen als het fictief advocatenkantoor van Smets.

'Ik zal dus tijdelijk moeten verhuizen', zegt burgemeester Dries, 'maar erg is dat niet. De hinder werd tot een absoluut minimum beperkt en het zijn maar drie draaidagen. Het is bovendien een leuke ervaring.'

De burgervader waagde zich zelfs aan wat acteerwerk en doet een gastoptreden in de reeks. 'Waarschijnlijk kom ik maar even in beeld samen met Nathalie Meskens', zegt Dries. Een echte uitdaging was het wellicht niet. 'Want ik speel mezelf.' Ook de stedelijke bibliotheek krijgt een nieuwe rol en wordt omgetoverd tot gerechtsgebouw in de nieuwe reeks. Daarom zal de bib gesloten zijn van woensdag 7 tot en met zaterdag 10november.

Acteur en radiopresentator Kürt Rogiers (40) en Nathalie Meskens waren tijdens de opnames alvast onder de indruk van het Genkse decor. 'Het interieur van het stadhuis en het bureau van de burgemeester kan je echt verfrissend noemen. Hier is duidelijk goed bij nagedacht, al vermoed ik wel dat een binnenhuisarchitect er voor iets tussen zat', zegt hij lachend. 'Ook de stedelijke bibliotheek oogt enorm hip en modern. Het had net zo goed in Barcelona kunnen staan. De Genkenaren kunnen best trots zijn op hun jonge, dynamische stad.'

Rogiers heeft ook al de kans gehad om de vroegere mijnstad te verkennen. 'Het is niet de eerste keer dat ik hier kom', zegt de bekende Vlaming. 'Enkele jaren geleden presenteerde ik al een openluchtfestival in Winterslag, maar ik had nooit verwacht dat de stad zo'n metamorfose zou ondergaan. Ik herken bijna niets meer.'


Code 37 actrice Veerle Baetens over Nathalie Meskens en naaktscènes in Vlaamse films
Heb je moeten leren omgaan met je bekendheid? Ik herinner me een hele heisa over een naaktscène in 'Code 37'.

Veerle Baetens: 'Ik heb het gevoel dat mensen steeds conservatiever worden. Een blote borst, dat was vroeger toch geen probleem? En nu opeens wel. Het is niet alleen bij mij zo. Nathalie Meskens en Marie Vinck hebben het ook voorgehad na een naaktscène. In de serie komt straks een seksscène en die is heel expliciet naakt. Als je seks toont, moet je seks tonen, bloot, vind ik. Niemand stapt na het vrijen met een laken om zich heen uit bed, behalve in Amerikaanse films.'

'De beginscène in 37°2 le matin vind ik heel mooi: ze liggen gewoon naakt in missionarishouding op elkaar. Zo moet dat zijn, dacht ik, en daar ben ik mee naar de regisseurs gegaan. Maar uiteindelijk is een seksscène vrij technisch. Verliefdheid spelen, vind ik soms veel moeilijker en meer confronterend. Een eerste kus, daarvoor moet het klikken tussen de acteurs; die ogen moeten spreken.'

Danni Lowinski gespeeld door Nathalie Meskens is een ex-kapster, vooraan in de dertig, die na het behalen van haar diploma rechten aan de slag gaat als advocate. Als geen enkel advocatenbureau haar ernstig neemt, besluit Danni haar eigen kantoor te openen in een winkelcentrum in Genk. Daar biedt ze juridisch advies aan voor 1 euro per minuut.
Wanneer? In 2012 op VTM.

Wie? Nathalie Meskens speelt de hoofdrol. Deze dramedy wordt geproduceerd door Sultan Sushi en de regie is in handen van Christophe Ameye en Gijs Polspoel, die ook De Rodenburgs hebben geregisseerd.

donderdag 29 november 2012

Goud voor Nathalie Meskens in Code 37 - de film


Goud voor Nathalie Meskens in Code 37 - de film, gouden award aan de film Code 37.

Code 37 - de film is een productie van vtm & Menuet en wordt geregisseerd door Jakob Verbruggen. Onder andere Veerle Baetens, Michaël Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Carry Goossens, Jurgen Delnaet, Nathalie Meskens en Maaike Neuville spelen mee in de film. Het is de eerste Vlaamse film die verdeeld wordt door Starway Film Distribution.

Synopsis

Een bekende schrijver wordt aangerand in een sex-cinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah(Veerle Baetens) en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er bloot hun klanten oppikken.

Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen…

Filmfestival Oostende ondersteunt Talent van Eigen Bodem en de Vlaamse film in het bijzonder. De Gouden, Platina en Diamanten Award is een organisatie van vzw Les Films du Bord de Mer met steun van het VAF. Vlaamse filmproducties waarvan 100.000, 200.000 of 400.000 bioscooptickets zijn verkocht, worden beloond met een Gouden, Platina of Diamanten Award.

Na het openingsweekend zijn in totaal nu al 109.477 bezoekers naar 'Code 37-De film' gaan kijken van Veerle Baetens, Nathalie Meskens en Maaike Neuville. De ijzersterke opening op woensdag (8.113 bezoekers op 1 dag), werd gevolgd door een al even sterke openingsweek. Op 'Loft' na is geen enkele Vlaamse film ooit eerder zo sterk gestart in de bioscoop! In het openingsweekend heeft 'Code 37-De Film' met 12.905 het hoogste schermgemiddelde van de top 30!

Opvallend is hoe immens populair 'Code 37-De Film' is bij het Vlaamse bioscooppubliek. Hij scoort immers waanzinnig goed in de Vlaamse steden (vaak beter dan Kuifje). De film vertelt het verhaal van een jonge studente die bijklust als prostituee.

Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City. Gaandeweg wordt ook het mysterie rond Hannah Maes' verleden in de film ontrafeld.

Code 37, de film, Met: Veerle Baetens, Marc Lauwrys, Michaël Pas, Gilles De Schryver, Peter De Graef, Nathalie Meskens en Maaike Neuville.

Een schrijver wordt na een rendez-vous met een hoertje in een seksbioscoop in elkaar geslagen. Het onderzoek leidt Hannah Maes(Veerle Baetens) naar Vincent, eigenaar van de bioscoop en de club Sin City en toevallig ook een oude vlam van haar. En naar een netwerk van studenten die zich prostitueren. En passant krijgt ze informatie in handen die bezwarend zou kunnen zijn voor haar vader. Als u nu al niet meer kunt volgen: dat zijn nog maar de eerste minuten van Code 37 - De film.

De Code 37 serie heeft met haar realistische plots goede kritieken en fans verzameld, maar een flitsend geschreven serie levert wel vaker een zwakke film op - je stapt niet zomaar over van de sprint naar de vierhonderd meter. Als de scenaristen Hannah en haar team laten werken en praten, merk je dat ze op vertrouwd terrein zijn. Die momenten leveren ook de broodnodige humor en vriendschap in het inktzwarte verhaal.

Hannah Maes heeft het dus weer niet onder de markt. Veerle Baetens is prima als de afstandelijke zedenflik, die in deze film zelfs van haar gretige buurman en haar eigen team vervreemd raakt. Ook dat team is meer dan het bekijken waard: je gelooft zonder meer dat Pas, Lauwrys en De Schryver collega's-zedenflikken zijn. Eigenlijk is hun talent een beetje verkwanseld aan de film, net zoals Code 37 de prima reputatie van de serie een beetje heeft verkwanseld met de film. Verder zijn er mooie bijrollen van Nathalie Meskens en Maaike Neuville.

Gentenaars die naar ‘Code37 - de film' gaan kijken, zullen opmerken dat de duistere discotheek Sin City eigenlijk de gevel van de Sint-Pietersabdij is. Maar de binnenopnames van de discotheekscènes werden gemaakt in Eeklo. Ook in een kerk, maar dan wel een ontwijde kerk.

Code 37 - de film met Veerle Baetens, Nathalie Meskens en Maaike Neuville, vertelt onder meer het verhaal van jonge studentes die bijklussen als prostituee. Het verhaal speelt zich af in het nachtelijke uitgaansleven en onder meer in club Sin City.

Bezorgde zielen vragen zich af of ook de opnames van de scènes binnenin - met halfnaakte danseressen, cocaïne snuivende mensen en een seksscène tussen Veerle Baetens en Jurgen Delnaet - ook opgenomen zijn in de Sint-Pieterskerk. Een naaktscène in een kerk, dat zou toch wel heiligschennis zijn?

Producent Dirk Impens: ‘Natuurlijk zijn die naaktscènes daar niet opgenomen. Die blootscenes zijn opgenomen in Eeklo. Ook wel in een kerk, maar dan een ontwijde kerk. De Paterskerk op de Markt in Eeklo. Meer zelfs, om helemaal niemand te shockeren, hebben we de paar uur dat we die nachtelijke buitenopnames gemaakt hebben, ook geen neonreclame aangebracht aan de gevel van de kerk. Die neonverlichting is er pas in de postproductie opgezet en heeft dus nooit aan de gevel van de kerk gehangen.'

woensdag 28 november 2012

Nathalie Meskens door Studio Brusselle verkozen tot Coolste Wijf van Vlaanderen


Nathalie Meskens door Studio Brusselle verkozen tot Coolste Wijf van Vlaanderen.

Studio Brussel stond gisteren in het teken van de verkiezing van de topwijven van Studio Brusselle. Nathalie Meskens nam in die verkiezing de belangrijkste award mee naar huis, die van Coolste Wijf van 2011.

'Leuk' zo'n dagje vrouwenaandacht op de radio. 'Raar' die lijstjes. Want er blijft ergens een vreemd gevoel hangen... eentje dat vooral mannen op hun favoriete 'wijven' zullen gestemd hebben. En daarmee is 'wijvenradio', toch een mannenzaak. Al zal dat niet de bedoeling zijn. Of zie ik dit, als vrouw, helemaal verkeerd? In ieder geval, Nathalie Meskens werd door Studio Brusselle verkozen tot Coolste Wijf van heel België.


Vrouwen onder de spotlights gisteren, met Nationale Vrouwendag. Studio Brussel werd dan ook omgedoopt tot Studio Brusselle en de top vijftig werd de Top Wijftig. Welke dame met zoetgevooisde stem bovenaan die top stond? De Britse zangeres Adele. Daarmee stoot ze Anouk van haar troon - de Nederlandse girlpowerdame eindigde nu derde. Selah Sue werd het strafste Belgische wijf in de lijst. Actrice Nathalie Meskens werd dan weer verkozen tot Coolste Wijf van 2011.

De topwijven van Studio Brusselle

• Meest Glamoureuze: Wijf Astrid Bryan
• Politiekste Wijf: Meryem Almaci
• Meest Dramatische Wijf: Veerle Baetens
• Slimste Wijf: Phara De Aguirre
• Muzikaalste Wijf: Selah Sue
• Ondernemendste Wijf: Christine Van Broeckhoven
• Lekkerste Wijf: Marie Vinck
• Artistiekste Wijf: Lieve Blancquaert
• Sportiefste Wijf: Kim Clijsters
• Grappigste Wijf: Sien Eggers
• Coolste Wijf: Nathalie Meskens

dinsdag 27 november 2012

Nathalie Meskens start nieuw seizoen 'Tegen de Sterren Op'


Nathalie Meskens start nieuw seizoen 'Tegen de Sterren Op'

Na een eerste reeks van 'Tegen de Sterren Op', kunnen de fans van Nathalie Meskens vanaf donderdag 24 november 2011 genieten van gloednieuwe persiflages. En fans, die wàren er. Gemiddeld 845.656 kijkers -goed voor een marktaandeel van 36% (VVA 18-54)- zaten wekelijks voor de buis om Walter Baele, Barbara Sarafian, Nathalie Meskens, Ivan Pecnik, Clara Cleymans, Guga Baul, Jonas Van Geel en Chris Van Espen in de huid te zien kruipen van tal van bekende gezichten.

Aan vier afleveringen had de vermakelijke persiflageshow genoeg om de televisiester voor 'Beste Humorprogramma' binnen te rijven, Clara Cleymans werd bekroond als rijzende ster en Nathalie Meskens ging naar huis met het beeldje voor 'Beste Actrice' en kreeg ook de publieksprijs voor 'Populairste Televisiepersoonlijkheid'.

Een nieuw seizoen met nieuwe accenten
En ook in het tweede seizoen van 'Tegen de Sterren op' deed productiehuis DED’s It beroep op het 8-koppige ensemble van imitatoren met Nathalie Meskens om iedereen die in de kijker liep te voorzien van een uitvergroot spiegelbeeld en populaire tv-programma’s van een gepaste persiflage. In de eerste aflevering, die uitgezonden wordt op donderdag 24 november 2011, wordt dit ensemble al meteen versterkt door gastacteur Adriaan Van den Hoof.

Inderdaad, nieuw in het tweede seizoen van 'Tegen de Sterren op' is de samenwerking van Nathalie Meskens met gaststerren. In elke aflevering krijgt een bekende performer de kans om, samen met de vaste cast, een éénmalige imitatie neer te zetten of in een programmaparodie mee te spelen. Adriaan Van den Hoof mag het spits afbijten als Jeroen Meus en maakt in 'Dagelijkse Kost' een lauw winterslaatje op grootmoeders wijze klaar. Hun torenhoge kuif hebben de twee alvast gemeen, maar geldt dat ook voor hun keukentalent?

Aflevering 1 op donderdag 24 november met Nathalie Meskens
Volgens weerman Frank Deboosere ziet het weerbeeld voor de komende dagen er perfect normaal uit voor de tijd van het jaar. Toch waarschuwt hij de kijker voor enkele 'interessante' natuurfenomenen die op ons afkomen… Linda De Win maakt dan weer het mooie weer in 'Villa Politica'. Zij voelt politicus Siegfried Bracke aan de tand over zijn steeds vaker voorkomende meningsverschillen en tracht ook enkele reacties te sprokkelen van Bart De Wever en Pieter De Crem.

Tom Coninx geeft afspraak voor een nieuwe uitzending van 'Stadion'. Hij ontvangt voetbalanalist Johan Boskamp en ex-trainer Adrie Koster en polst bij hen naar hun visie op het hedendaags voetbal. Al blijkt de taalbarrière voor menig misverstand te zorgen... Die barrière is er niet tussen Regi en Astrid Bryan. Zij spreken de taal van de muziek en werken aan een remix van Astrids single 'Sooner or Later'. Het resultaat van hun exclusieve samenwerking wordt aan het einde van de show onder vakkundige begeleiding van Den John voorgesteld. Waar zijn die handjes?

Verder in deze aflevering trekt Herman Van Rompuy naar Griekenland om er persoonlijk poolshoogte te nemen van de crisissituatie. Kim Clijsters schetst hoe ze haar schaarse vrije dagen invult en Brigitta Callens duikt de wonderlijke wereld van de yoga in. Selah Sue zingt tegen de sterren op en Birgit Van Mol loodst de vtm-kijker door de hoofdpunten van 'Het Nieuws'.

Op de foto's deed Nathalie Meskens als één omroepster Peppy een persiflage op de VRT omroepsters Katja Retsin, Geena Lisa, Andrea Croonenberghs, Evy Gruyaert en Eva Daeleman.

Net voor de uitzending trekt Peppy een blikje Jupiler open waar het bier uitspuit, zodat Nathalie Meskens verschrikt midden in de uitzending met het bier in haar handen zit.

'Tegen de Sterren Op' met Nathalie Meskens, iedere donderdag om 20.45 uur op vtm.